BK Sisu

sisulogo1
B.K Sisu blev stiftet den 8. maj 1965.

Klubbens første hjemmebane var Bryggens Bowling Center, hvor klubben spillede indtil Rødovre Centrum stod færdig i foråret 1966. Sommeren 1966 rykke man teltpælene op fra Amager og flyttede til forstadskommunen Rødovre.

Klubbens medlemsskare var dengang på 30 personer, og indholdt navne som William Raben, Svend Jarlstrøm, Vagn Møller, alle personer som på en eller anden måde har været med til at præge dansk bowling. William Raben – klubbens første formand og medstifter, var en behagelig og rolig mand, som havde en utrolig stor kærlighed for sporten. Williams ånd lever stadig i klubben, en ånd som behøves i en klub hvor bredde og elite skal være om samme bord.

De første ungdomsmedlemmer var Jørgen S. Rasmussen, Per Søndberg, Arne Jensen, Yvonne Nielsen og lidt senere  Birgitte Lund. Også disse personer har gennem tiden haft stor betydning for Dansk Bowling, især på den udøvende side.

Allerede fra de tidlige år var Sisu med til at præge dagligdagen i bowling, og var helt fremme når der skulle spilles om pokaler og medaljer. I 1972 vandt klubbens herrer mesterrækken, en række som året efter blev omdøbt til 1. division og samtidig blev landsdækkende. Op gennem vores “ungdomsår” kom der langsomt flere og flere unge mennesker ind i klubben, og man kunne godt mærke at ånden ændrede sig, men det var stadig en ånd, der kæmpede for det gode spil og viljen til altid at vise det bedste.

Når man kigger på  klubbens merriter, fremgår det med tydelighed, at B.K Sisu hører til blandt de “tunge” drenge i dansk bowling. Det er stort set blevet til mindst én medalje af alt der findes at spille om, og utrolig mange medlemmer har været blandet ind i disse flotte meritter.

Klubbens flotte præstationer i 1. division har indefor de sidste 5 år fået et par knæk, først da vores damer rykkede ud af landets fornemste række, og derefter da vores herrer i 1998 måtte tage samme tur. På damesiden har vi altid måtte sige farvel til mange store spillere gennem tiden, enten på grund af børn, flytning eller fordi de ganske enkelt mistede lysten til spillet.

Situationen er ikke meget anderledes i skrivende stund, og der arbejdes ihærdigt på at genskabe en stærk dameafdeling. På herresiden røg der lidt chockbølger gennem landet, da man endelig havde fået skovlen under de “røde”. Men i alt beskedenhed tror vi, at klubben, spillerne og ikke mindst de øvrige medlemmer havde godt at denne lidt anderledes situation.

Nu kunne man følge 1. holdene på hjemmebane og udebane – uden at skulle rejse udenbys, det glædede mange sig til – også spillerne. Et af de mål som klubben satte sig var, at herrerne inden for 2 år skulle tilbage til landets bedste række, og damerne skal være tilbage senest i sæsonen 2001. Historien fortæller så også at damerne vendte tilbage som forudset, dog med den store ærgrelse, at de samme sæson måtte se sig slået ud af divisionen igen.

Herrerne vendte også tilbage, og fik i den første sæson en fornem sølvmedalje. Året efter fik de igen revance, idet de denne gang snuppede guldet.

2007 vendte damerne tilbage som vindere af den formenste række, og herrerne fik sølvmedaljer. Damerne vandt ligeledes guld i 2008 og 2009 medens herrerne i 2009 måtte tage til takke med en 4. plads i Ligaens slutspil.

2010
blev desværre ikke et godt år for BK Sisu´s herrrer i bowlingligaen. Holdet endte på en sidsteplads og må en tur ned i 1. division. Til gengæld kunne damerne overraske. Først kæmpede de sig i slutspillet og her tog de guldet, altså Danske Mestre igen – igen  – 2008 – 2009 og nu 2010. Sisus herrer 2 i 2. division tog sølvmedaljerne hjem til klubben.

2011
blev desværre ikke en gentagelse for BK Sisus damehold i Ligaen, idet de ikke nåede slutspillet og sluttede på en 5. plads i grundspillet. Herrerne i 1. division var lige ved at tage medaljer, men måtte tage til takke med en 4. plads, og holdet i 2. division herrer, blev placeret således at der spilles i Københavnsserien i næste sæson.

2012 har været en sæson med både op og nedture. Uro på Dame 1 medførte afbud til hele 2 ligarunder og holdet endte på en sidsteplads. Damerne ønskede ikke at spille i 1. dvision og har valgt at forlade klubben. BK Sisu har således ikke mere et damehold i Danmarks-turneringen, og er end ikke at finde i rækken for 6 mandshold. Herrer 1 sluttede med sølvmedaljer i 1. division og håber på oprykning i næste sæson. Desværre kun 19 aktive og 13 passive medlemmer tilbage i BK Sisu, så det kræver en del fodarbejde at komme tilbage på sporet.